Mediceuticals

Haaruitval bij Chemo

chemotherapie

Haaruitval bij Chemo

Haaruitval, kaal worden, chemo, verschrikkelijk. Zeker voor een vrouw is dit een ware nachtmerrie. In deze blog neem ik jullie mee in mijn persoonlijke verhaal. Ik, Gaby, eigenaresse van Your Changes heb de diagnose kanker gekregen. Ik ga dus de strijd aan met deze verschrikkelijke ziekte en ga dus voor alle behandelingen die mij aangeboden worden dus ook chemo. En ook met de bijbehorende haaruitval bij chemo

Nu kun je tegenwoordig ervoor kiezen om bij bepaalde chemo's een Icecap te gebruiken. Deze bevriest je haarwortels zodat de chemo niet door kan dringen bij de aanmaak van je haar. Zo behoudt jij je haar, maar helaas is dit niet toepasbaar bij alle chemo's. Ook bij mijn chemo is het niet mogelijk om met een Icecap te werken, dus ik moet accepteren dat ik kaal ga worden.

Nu werken wij met Mediceuticals en hebben binnen Mediceuticals een lijn die we kunnen inzetten tijdens de chemo. Hierover ga ik jullie straks meer vertellen. Deze lijn heb ik natuurlijk meerdere klanten geadviseerd die ook voor de chemo staan. Ik probeer me dan in te leven in hoe het voor hun moet voelen, je haar verliezen. Wat mij altijd enigszins verbaasde was dat vrouwen dit vaak het ergste van het hele proces vonden. Ik probeerde mij dit voor te stellen, maar vond dit erg moeilijk. Je bent immers aan het vechten voor je leven dus dan is haar toch minder belangrijk? Nou ik kan jullie vertellen, het is echt heel heftig! Nu weet ik hoe dit voelt en nu weet ik hoe belangrijk het is om goed ondersteunt te worden door goede producten en een hoop empathie van je kapper.

Mediceuticals

Gelijk toen ik de datum wist van mijn 1e chemo ben ik gaan wassen met Mediceuticals. Shampoo Saturate en conditioner Vitatin, dat was zo'n 2 weken van te voren. Na de 1e chemo heb ik heb mijn haar kort laten knippen en een pruik aangeschaft bij mijn lieve collega Tanja van Tanja's Haarmode Amsterdam. Ik heb consequent iedere dag mijn haar gewassen en tevens ben ik gaan sprayen met Cellagen. In Jip en Janneke taal wordt door deze combinatie het gif uit je haarzakje gehaald en de aanmaak van nieuw haar gestimuleerd. Wil je echt inhoudelijk meer weten over de producten van Mediceuticals en de ingrediënten van de producten kan je dat hier lezen.

Men had gezegd dat na de 1e chemo ongeveer 10 dagen later mijn haar uit zou gaan vallen en ik dan binnen een paar dagen kaal zou zijn. Nou dat was dus niet het geval. Na 14 dagen viel mijn haar wel iets uit, maar dat was niet meer dan normaal. Sterker nog mijn haar groeide gewoon door en werd zelfs voor dit korte kapsel weer te lang. Wel kreeg ik last van haarpijn en dat werd langzaam steeds erger. Maar zodra ik het weer ging wassen en de conditioner erop deed trok de haarpijn weg. Door de haarpijn die steeds erger werd vond ik het wel heftig om mijn haar te wassen dus ik ging het wel uit stellen.

Mediceuticals
Haaruitval

Haaruitval

Tja er komt toch een moment dat je last krijgt van haaruitval bij chemo. Deze begon na de 2e chemo, ongeveer een 10 dagen erna. Eerst weer die haarpijn, die werd steeds erger. Je kon gewoon niet aan mijn haar zitten, het deed echt heel erg veel pijn. Nu ben ik gezegend met een dikke bos haar en ook als kind had ik al erg last van haarpijn, zo erg dat ik mijn haar zelfs af liet knippen. Waarschijnlijk heb ik daar meer last van gehad dan anderen, want dit hoor je in principe niet in deze mate. Toch na iedere wasbeurt trok de haarpijn weg, dus Mediceuticals deed wel degelijk veel. Ook bleef ik trouw Cellagen sprayen, iedere dag. Mijn haar werd kort geschoren, stekels en ik ging mijn pruik dragen. Ook mijn wenkbrauwen behandelde ik met Mediceuticals en ondanks dat deze dunner werden ben ik ze niet kwijt geraakt, evenals mijn wimpers. Mijn wimpers deed ik alleen met Vitatin behandelen met een wattenstaafje.

Wanneer werd ik kaal?

Na de 3e chemo was mijn haar aanzienlijk dunner geworden, maar nog steeds was ik niet kaal. Wel viel het enorm uit en zag je het met de dag dunner worden. Maar er is geen moment geweest tijdens de chemo's dat ik kaal ben geweest en ook geen moment geweest dat ik mijn wenkbrauwen en wimpers kwijt ben geweest. Sterker nog als ik mijn pruik op had dan zag niemand aan mij dat ik ziek was. 

Na de 4e chemo begon mijn haar zelfs weer te groeien, eerst geheel grijs en nu ruim 4 weken na de chemo is het zelfs weer donkerder van kleur. Ook de inplant begint wat voller te worden. Mijn haar voelt nog wel wel raar aan, maar ook de haarpijn is weg. Nog steeds blijf ik mijn haar iedere dag wassen en behandelen met Mediceuticals.

Conclusie

Ik ben razend enthousiast, geen gehele haaruitval bij chemo! Ik heb meerdere goede resultaten gezien van Mediceuticals, maar door het nu zelf mee te maken ben ik nog enthousiaster geworden. Wel geloof ik in de kracht van consequent behandelen. Ik snap dat als je midden in de chemo's zit en je niet lekker voelt en last hebt van alles en nog wat dat het best moeilijk is om toch iedere dag je haar en hoofdhuid te wassen en te behandelen. Toch moet je dit echt doen wil je een goed resultaat boeken. Begin echt 2 weken van te voren en hou dit echt vol! Hoe moeilijk dit ook is, maar dit is wel alles bepalend voor het resultaat. Ik heb meerdere artsen/verpleegkundigen gesproken en zij zijn ook echt verbaasd over hoeveel haar ik al die tijd nog had. De pech voor mij is nu dat ik ook bestraald ga worden op mijn hoofd en dit alsnog voor kaalheid gaat zorgen. Mijn huid kan ik dan ook niet meer met Cellagen behandelen, maar wel met Therapeutic en Bao-Med olie. Het is fijn dat Mediceuticals je met alle problemen kan ondersteunen. 

Hoofdhuidproblemen

Ik werk inmiddels al een aantal jaren met Mediceuticals en voor klanten met hoofdhuidproblemen is de stap nemen naar een kapper een hele grote en zware stap. Als kapper en eigenaar van de salon begrijp ik dit volkomen, maar  nu als ervaringsdeskundige kan ik me geheel inleven in jouw gevoel. Doordat ons team hier ook zo nauw bij betrokken is geweest en nog steeds is kan ik je verzekeren dat wij als geen ander voelen hoe het voor jou moet zijn. Ik vond het best heftig om deze blog te schrijven, omdat ik mij ook heel kwetsbaar en persoonlijk opstel. Hopelijk is dit voor jou het zetje in de rug om naar ons toe te komen als je een goed en vertrouwt advies wil. Wil je eerst meer weten over Mediceuticals, verwijs ik je naar de website van Mediceuticals Op de website kan je alles lezen over de ingrediënten in de producten en de werkzame stoffen. Mediceuticals wordt alleen verkocht in gespecialiseerde salons waarvan wij er een zijn. Voor alle vragen kun je dus bij ons terecht

Gaby

Wil jij meer informatie?

Wil jij meer weten hoe wij jou kunnen helpen?

Chat openen