Proud to wear L'Anza

Natuurlijke haarproducten

Verantwoord ondernemen met natuurlijke haarproducten

Wat houdt dit nu werkelijk in?

Natuurlijke haarproducten kunnen stoffen bevatten die zeer schadelijk kunnen zijn voor het haar, denk bijvoorbeeld aan metalen. Ook ammonia is een natuurproduct, deze wordt met name gebruikt in haarverf om de haarschubben te openen, zodat de kleurpigmenten in het haar kunnen dringen. Heel veel mensen willen graag een haarverf zonder ammonia, de geur doet namelijk oproepen dat het heel slecht is voor het haar. Echter zodra ammonia zijn werk heeft gedaan (de haarschubben openen) vervliegt het en verspreid het een ongename geur. Wat mensen vergeten is dat bij een kleuring de haarschubben altijd geopend moeten worden. Is er geen ammonia dan is het een andere stof die de haarschubben zullen openen, deze vervliegt niet, maar blijft in het haar. Dit laatste kan nog meer schade aanrichten.

Allemaal dilemma’s die je mee moet nemen als kapper om een keuze te maken om verantwoord te kunnen ondernemen. Maar niet alleen de bestanddelen in de producten zijn belangrijk in je keuze, ook de verpakking. Is de verpakking biologisch afbreekbaar, want ook milieu valt onder verantwoord ondernemen. En last but not least! Dierproefvrij!

Een aantal jaren geleden zijn wij op onderzoek uitgegaan, de keuze om verantwoord en duurzaam te ondernemen is gedaan. Nu een merk vinden dat voldoet aan deze eis èn niet geheel onbelangrijk, een merk dat zorgt voor glanzend en gezond haar!

Ons oog is al snel gevallen op L’Anza!

Waarom L’Anza?

“ECO-FRIENDLY + CRUELTY FREE”

“L’ANZA is een groene verbintenis aangegaan door ervoor te zorgen dat al onze producten en activiteiten een gezonde en duurzame aarde ondersteunen. We doen er alles aan om onze CO2-voetafdruk te minimaliseren en werken dierproefvrij.”

L’ANZA gebruikt alleen de veiligste en hoogste kwaliteit ingrediënten in al haar producten. Ze zijn goedgekeurd voor gebruik in haarverzorgingsproducten door de FDA, EU, CTFA, CIR en andere wereldwijde gezondheidsinstanties. L’ANZA-formules voldoen aan de strengste wereldwijde veiligheidsnormen en worden in 40 landen over de hele wereld verkocht. L’ANZA ingrediënten zijn grondig getest en goedgekeurd door alle overheidsinstanties waar L’ANZA producten worden verkocht.

  • L’Anza heeft altijd geloofd in de humane productie van haar producten en werken dierproefvrij.
  • L’Anza voldoet niet alleen aan alle wereldwijde milieunormen voor luchtkwaliteit, ze overtreffen ze zelfs.
  • L’Anza’s botanische ingrediënten zijn afkomstig uit regenwoudgebieden die een duurzame relatie met de natuur bevorderen.
  • Beauty experts van allure zoals: Dutch Beauty Awards, Good Housekeeping, Pop Sugar en Refinery29 zijn het erover eens: ‘L’ANZA-producten zijn de beste’!
  • L’ANZA-producten zijn vrij van agressieve chemicaliën en onnodige additieven, waaronder sulfaten, parabenen en gluten.
  • De formules van L’ANZA gaan verder dan het repareren van beschadigd haar – ze hebben een helende werking en maken het haar weer glanzend, gezond en levendig.
  • Afkomstig uit Zuid-Californië, alle L’ANZA-producten worden ontwikkeld en geproduceerd in de USA.
  • L’Anza haar verpakkingen zijn recycle- en composteerbaar.
  • L’Anza selecteert zorgvuldig ingrediënten uit duurzame regen- en oerwouden over de hele wereld.
  • In de USA werkt L’ANZA samen met Green Circle om ervoor te zorgen dat salons die met L’ANZA werken toegang hebben tot de meest verantwoorde ecologische bronnen en de beste werkmethoden.

Jullie snappen dat bovenstaande ervoor zorgt dat wij nog altijd het gevoel hebben dat we de juiste keuze hebben gemaakt om met L’Anza te werken. Het geeft ons een goed gevoel dat we verantwoord en duurzaam bezig zijn met klimaat en milieu. Dat we werken aan een betere toekomst voor onze kinderen  en kleinkinderen. Dat we nog altijd blij zijn met wat wij kunnen bereiken met de producten van L’Anza om het beste uit onze klanten te halen. Dat wij met L’Anza ons hoogste doel kunnen bereiken: GEZOND EN GLANZEND HAAR!

 

 

Chat openen