Tutorial: krullen maken

Krullen maken

Wil jij graag mooie krullen? Wil jij graag krullen die ook een hele avond blijven zitten? Krullen die stevig zitten, maar toch ook soepel vallen?

Dat kan! Met deze nieuwe techniek!

Mooie krullen maken

Voor deze mooie krullen heb je niet veel nodig. Een stijltang en folie. Dit kan gewoon aluminium folie zijn wat je bij de supermarkt koopt. Je maakt met je hand losse krullen en die verpak je in folie. Door de folie te verwarmen met de stijltang maak je als het ware de krul erin. Deze laat je even zitten en maakt ondertussen van alle plukken op dezelfde wijze een krul. Als je daarmee klaar bent en je hebt pluk voor pluk je haar ingepakt in folie en daarop met de stijltang bewerkt, laat je het even afkoelen. Als je haar warm is, is het namelijk nog vormbaar. Zodra je haar is afgekoeld dan heb je als het ware de vorm hard gemaakt. Je kan dan de folie eraf halen en met je handen maak je de krullen los. Je kan het uitkammen, maar mooier is om met je handen de krullen los te maken.
Eventueel nog wat haarlak tussen spuiten en je hebt mooie krullen. Krullen die los en soepel vallen, maar die wel stevig zijn.

Het voordeel van deze techniek is dat je je handen die brandt aan een hete krultang. Ook krijg je de punten veel beter mee gekruld. Met een krultang heb je nog wel eens dat de punten niet goed mee krullen en dat er dan steile plukjes uit je haar vallen. Met deze techniek heb je daar geen last van.

Leuke krullen voor een avondje uit. Probeer het eens uit!

Chat openen